בחג הזה לא צריך לבנות על דמי חנוכה מההורים

ללא תשלום
בחג הזה לא צריך לבנות על דמי חנוכה מההורים

סטודנטים וסטודנטיות יקרים,

דקאנט הסטודנטים ואגודת הסטודנטים והסטודנטיות של אוניברסיטת תל אביב, ארגנו לכם מפגשי אונליין חד-פעמיים עם מומחים ומומחיות, שיעשו לכם ניסים בהתנהלות הכלכלית שלכם.

מוזמנים להירשם, ללא תשלום, בקישור שבתחתית העמוד.

מה בתוכנית?

יום שני | 7.12 | 20:00 - תומר ורון,  מתכנן פיננסי, לשעבר ראש דסק הכלכלה של גל"צ ופרשן כלכלי בהווה - הכללים השתנו (ולא סיפרו לנו)

תלמד ותצליח? הנוסחה הקבועה של שוק העבודה כבר מגמגמת, ולצד עם מהפכות נוספות בתחומי החיים מחייבת אותנו לשנות את המבט הכלכלי ולהתנהל בצורה אחרת

יום שלישי | 8.12 |  20:00 - דנה מליניאק, מאמנת כלכלית וקריירה - כלים פרקטיים להתנהלות כלכלית נכונה ודרכים ליציאה מהמשבר

צעירים רבים הוצאו לחל"ת או איבדו את עבודתם, ושאלות כמו "מה יקרה אם שוב יהיה סגר? האם אוכל לשמור על משרתי לאורך זמן? איך אשלם את החובות שלי?" נשמעות מכל עבר. אמנם אף אחד לא יודע כמה זמן יימשך המשבר הכלכלי ומה אורך הנשימה הדרוש מכל אחד מאיתנו מבחינת התנהלות כספית בשביל לצלוח אותו, אבל יש מה לעשות. בהדרכה תקבלו כלים פרקטיים להתנהלות כלכלית נכונה בבית, וליצירת חוסן ובטחון כלכלי הן בימי שגרה והן בעתות של חוסר וודאות. נדבר על:

• קביעת מטרות ויעדים שיסייעו לצלוח את התקופה, וגם: איך מתכננים קדימה למרות התקופה המורכבת
  • תקציב וחיסכון – איך מתנהלים ביום יום שלנו, ואיך מתחילים לחסוך דווקא עכשיו
  • איך מנהלים את הכספים שכבר צברנו בצורה חכמה ולא מאבדים אותם עכשיו
  • כיצד מנהלים את ההלוואות בצורה חכמה
  • איך גם צומחים כלכלית, גם משקיעים וגם מוצאים מקורות נוספים להתפרנס

יום רביעי | 9.12 | 20:00 - 'הקורונה ודור ה-Y: איך ממשיכים מכאן?' פאנל כלכלה עם ד"ר יצחק ספורטא ופרופ' יוסף זעירא

משבר הקורונה פגע באופן ניכר בבני 20 ו-30, בהם גם סטודנטים. רבים איבדו את מקומות עבודתם וחזרו להתגורר אצל ההורים. המשבר הכלכלי יכה בצעירים שנים קדימה, ויש המכנים את דור ה-Y כדור הקורונה. ד"ר ספורטא ופרופ' זעירא יגעו בסוגיות הבוערות ביותר היום לצעירים בישראל, יחשפו את הצעותיהם להרחבה תקציבית ולסיוע למובטלים הצעירים, ויספרו על קידום כלכלה צודקת ויחסי עבודה תקינים.

• כיצד המשבר הכלכלי ישפיע עלינו? האם נצליח להתאושש ממנו?
  • מה אנחנו צריכים לדעת על שוק העבודה לאחר הקורונה? כיצד הוא ישתנה?
  • נתוני המאקרו מראים התאוששות של הכלכלה ואילו נתוני המיקרו מצביעים על משבר קשה, עמוק וממושך. מה באמת אנחנו יודעים?
  • מה עושים כשעולם התרבות, ענף המסעדות והברים שבהם מועסקים הרבה מן הצעירים משותק?

יום חמישי | 10.12 | 20:00 - לכבוד נר ראשון של חנוכה - מופע של אמן החושים ליאם לבנון

רוצים לקחת חלק במופע? הצטיידו בחפיסת קלפים.

יום ראשון | 13.12 | 20:00 - צליל אברהם, מהפודקסט המצליח "חיות כיס" של כאן11 - 'מפונקים ונרקיסיסטים? הסיפור האמיתי על דור ה-   'y

אומרים על הצעירים של היום שהם מפונקים, אנוכיים ותלותיים, נרקיסיסטים וחסרי שאיפות, שהם עובדים גרועים ושהם לא מוכנים להתחייב. הם טועים. מאוד. צליל אברהם מגיעה כדי להפריך את כל המיתוסים האלה, להסביר איך נולד המיתוס של הצעיר הבטלן שמסרב להתבגר, למה הוא תפס כל כך חזק ומי בעצם המרוויח הגדול ממנו. נראה מה קרה ל'עבודות של צעירים', ואיך הם הפכו לעניים יותר בזמן שהמבוגרים הפכו לעשירים יותר, ונענה על השאלה הנצחית: אם המצב כל כך גרוע, איך זה שהמסעדות מלאות? לסיום נפתח את הנושא לדיון ונדבר על מה אפשר לעשות.

להרשמה >