קורס חדש על עולם המחקר הרפואי לבני נוער מנתיבות

בטקס חגיגי שהתקיים בבית הספר לרפואה נחנכה תכנית חדשה למעורבות חברתית, פרי שיתוף פעולה בין בית הספר לרפואה, עיריית נתיבות והיחידה למעורבות חברתית באוניברסיטת תל-אביב

15 דצמבר 2011
פרופ' יוסי שילה ותלמידי התכנית

כשצורך בקהילה ורצון טוב נפגשים
פרופ' אילן צרפתי מהפקולטה לרפואה מאמין שלכל אחד יש מה לתת. אתמול חגג צרפתי פתיחת קורס חדש על עולם המחקר הרפואי לבני נוער מנתיבות, המשתלב בעבודתו המחקרית והניהולית כראש החוג למיקרוביולוגיה ואימונולוגיה קלינית, בפקולטה לרפואה ע"ש סאקלר באוניברסיטת תל-אביב. התכנית החדשה למעורבות חברתית היא פרי שיתוף פעולה בין בית הספר לרפואה, עיריית נתיבות והיחידה למעורבות חברתית באוניברסיטת תל-אביב.

הקורס ממחיש לבני הנוער את מהותו של מדע הרפואה, תוך חשיפה להבנת מחלות ולתהליכי פיתוח תרופות. מטרתו לעורר עניין במדע הרפואה כדי להמריץ את בני הנוער להשתתף בפרויקט מחקר אישי ולבחור בהמשך לימודים בתחום. המורים בקורס נמנים על מורי הפקולטה לרפואה והקורס מבוסס על הרצאות, התנסות אישית במעבדות וסיורים במרכז הרפואי שיבא בתל השומר. המפגשים בקורס מתקיימים מדי שבוע בפקולטה לרפואה באוניברסיטה ובמרכז המדעים העירוני "בית מרדכי" בנתיבות.

בטקס הפתיחה החגיגי השתתפו כחמישים תלמידים מנתיבות המשתתפים בתכנית. ברכו את התלמידים דקאן הפקולטה לרפואה פרופ' יוסי מקורי, ראש מנהל חינוך בנתיבות דר' יוחנן דורון, מנהלת מרכז המדעים בנתיבות אפרת יצחק, מנהלת היחידה למעורבות חברתית רחלי ורשבסקי, מנכ"ל משרד החינוך לשעבר דר' אליעזר שמואלי וחתן פרס ישראל פרופ' יוסי שילה.

בתקווה להיפגש על ספסל הלימודים
פרופ' יוסי שילה בירך את המוזמנים: "גם אני קצת מתרגש מהמעמד, אף על פי שכבר הרבה שנים אני לא ממש מתרגש מלהרצות ולעמוד מול קהל. ברוכים הבאים לצל קורתנו, בתקווה שאני אראה כמה מכם כאן על ספסל הלימודים. אלו מכם שיגיעו לכאן, בבקשה קפצו אליי לקומה 10 ותזכירו לי שהייתם כאן, בתכנית הזו לפני מספר שנים".

היוזמה לתכנית החלה בעקבות פנייה מעיריית נתיבות שהתגלגלה לידי פיתוח התכנית. צרפתי, שהעשייה החברתית קרובה לליבו, אימץ את ההזדמנות ובתקופה קצרה הקים פרויקט שכבר זוכה להצלחה רבה ובקשות להרחבה מעיריית אופקים השכנה ומהורי המשתתפים.

היחידה למעורבות חברתית שבדקאנט הסטודנטים מפתחת ומפעילה תכניות מגוונות למעורבות חברתית בקהילה, ומעניקה יעוץ וליווי בתהליכי הקמת יוזמות חברתיות ותכניות בקהילה. אנשי חזון ומעשה מוזמנים ליצור קשר ולקבל מידע, ייעוץ וסיוע בכל שלבי הקמת מיזם חברתי-קהילתי חדש.