מתחברים לקמפוס - פרויקט הצלת מזון - סמסטר ב'

הארגון המוביל: 
היחידה למעורבות חברתית בשיתוף מרכז מן לביטחון מזון אוניברסיטת תל אביב
תחום הפרוייקט: 
צעירים ומנהיגות
סביבה וקיימות
אופי הפעילות: 
שינוי חברתי
תכנון ואסטרטגיה
יזמות חברתית
פיתוח וחדשנות
שיווק חברתי
מנחה: 
יסמין ענב אהרוני, מנחה מהיחידה למעורבות חברתית. אפרת אורון מהארגון
משך הפרוייקט: 
סמסטר ב'
ימי פעילות: 
א'-ה'
שעות פעילות: 
גמיש, בתיאום עם המנחה ועם הצוות
מיקום פעילות: 
קמפוס
ימי מפגשי למידה: 
ד'
שעת מפגשי הלמידה: 
16:30-18:30, אחת לשבוע
מיקום מפגשי למידה: 
קמפוס
תיאור הפרויקט: 

התכנית לביטחון מזון של מרכז מן שמה לה למטרה לקדם, לבסס, ולהטמיע ידע וחדשנות מדעית לצורך בניית מערכות מזון מקיימות והשגת ביטחון מזון בארץ ובעולם. התכנית פועלת בשלושה ערוצים משלימים: הוראה, מחקר אינטרדיסציפלינרי עם אופק יישומי, ואינטראקציה עם גופים מקומיים ובינלאומיים לקידום פעילויות בנושא מערכות מזון בנות קיימא. 

 

מפגשי למידה והעשרה:

במסגרת הפרויקט נלמד לנתח את המרכיבים השונים שהופכים מרחב פיזי למקום בעל ערך חברתי וקהילתי בו אנו מרגישים נוח ושייכים וכיצד אנו יכולים לפעול על מנת לשפר אותו.

נכיר את המאפיינים של המרחב הפיזי בו אנו פועלים ואת הסוגיות השונות שעולות מההתייחסות אליו תוך דגש על קיימות ונגישות. בין הנושאים בהם נעסוק: PLACEMAKING, בנייה ירוקה, בזבוז מזון, בטחון מזון וחקלאות עירונית, ערים חכמות, בניית קהילה ועוד רבים.

מפגשי הלמידה יחדדו ויעשירו את הפרויקטים שיעשו ברחבי הקמפוס וייצרו מסגרת לפעילות, דיון והעשרה. המפגשים ישלבו למידה של חומר תיאורטי על הסוגיות השונות בהם הפרויקטים המעשיים יעסקו, דיונים, הרצאות אורח, סיורים והוראת עמיתים.

תיאור הפעילות: 

מרכז מן בשיתוף החוג למדיניות ציבורית, היחידה לאיכות הסביבה באוניברסיטה, אגודת הסטודנטים ופורום קיימות, מוביל פרויקט בנושא בזבוז מזון.

הפרויקט מחולק לשני שלבים: שלב ראשון יתמקד בהערכה ומדידה של בזבוז מזון בקרב הסועדים בקפיטריות בקמפוס. המדידה תתבצע באמצעות שקילה וצילום של המזון הנזרק וסקר נלווה.

הנתונים שיאספו יעברו אנליזה מקיפה שתוביל לאפיון התופעה בקמפוס; בשלב שני, לאחר אפיון התופעה, תגובש אסטרטגיה לצמצום בזבוז מזון וזו תיבחן בקפיטריות נבחרות בקמפוס.

הסטודנטים שיישתלבו בפרויקט ייקחו חלק בשלב הראשון של הפרויקט שיכלול תכנון הניסוי, איסוף וניתוח הנתונים ותכנון התערבויות לשלב ב' - הפעילות תהיה בצוותי פעולה.

למי זה מתאים: 

הפרויקט מתאים לסטדונטים בעלי אחריות, גמישות, יצירתיות ויוזמה, עצמאים ובעלי יכולת ביצוע גבוהה, "סגירת פינות" והשלמת פרויקטים עד לפרטים האחרונים.

נדרשים ארגון וסדר, יכולת ניהול עצמי וניהול זמן ביעילות, וכן יכולת לעבוד בצוות.

 

סדנת היכרות והתאמה תתקיים ב-20.2 ב-16:00 (הזמנות יישלחו בנפרד)

סטטוס הרשמה: 
ההרשמה פתוחה בין ה-20-24.1
אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive