מתחברים לצמיחה כלכלית - סמסטר ב'

מיקום מפגשי למידה:
קמפוס
תיאור הפרויקט:

הפורום הכלכלי חברתי הוקם במטרה לייצר שיתופי פעולה סביב אתגרי ליבה חברתיים כלכליים ולקדם השקעות עסקיות חכמות וממוקדות באתגרי החברה הישראלית במטרה עיקרית: להשפיע על סדר היום הציבורי ויחד ולשמש מנוע רב מגזרי למציאת פתרונות מקיפים בעלי ערך עסקי - וחברתי לסוגיות מהותיות איתם אנו צפויים להתמודד בעשורים הקרובים ולפעול לפתרונן המקיף.

האתגר הראשון שנבחר לטיפול על ידי חברי הפורום הינו אתגר הפריון, ובו יתמקד הפרויקט.

מפגשי למידה והעשרה:

מפגשי הלמידה יאפשרו היכרות רחבה עם החיבור שבין העולם העסקי לעולם החברתי, ויעסקו בפרט בנושא פריון העבודה והתעסוקה באזור הצפון בישראל. בעוד שהתעשיות מתקדמות וישראל מוכרת כ"מדינת סטארטאפ", יש אוכלוסיות המודרות מכך ונותרות מאחור, ומשפיעות על הפריון הכולל של ישראל ועל חוסנה.

המפגשים יכללו מפגשים עם אנשי מפתח, היכרות עם מורכבות המשק בהעלאת הפריון בהקשר של תעשייה מסחר ושירותים; שיח על הכלכלה בישראל בשנת 2050 וכלים ליצירת כלכלה משגשגת בסביבה מקיימת. נחשף לפערים הקיימים בין קבוצות שונות ונלמד מה הם החסמים הייחודיים למגזרים ורקעים שונים בישראל בתחום של תעסוקה ופריון.

תיאור הפעילות:

הסטודנטיות והסטודנטים בפרויקט ישתלבו בוועדות השונות של הפורום (צה"ל, גליל, נגב, חברה ערבית, חברה חרדית, בעלי מוגבלויות, וקשרי ממשל).

המשתתפים ישמשו כזרועה הארוכה של הפורום בוועדות השונות, באמצעות הובלת תהליך המיפוי, איסוף וניתוח נתונים המלמדים על הפערים בין הביקוש להיצע בקרב הענפים והאיגודים במשק, הייחודיים לכל אחת מהקבוצות והאזורים הנבחנים.

למי זה מתאים:

הפרויקט מתאים לסטודנטיות וסטודנטים סקרנים, בעלי יכולת למידה ועבודה עצמאית. נדרשים כישורי ניסוח והתבטאות גבוהים בכתב ובע"פ, פרו-אקטיביות ואחריות אישית.

עדיפות לבעלי יכולת וניסיון בניתוח ותכלול מידע, בעלי יכולות דיגיטליות, ואנגלית ברמה גבוהה.

סדנת היכרות והתאמה תתקיים ב-23.2 בשעה 17:00 (הזמנות יישלחו בנפרד לאחר ההרשמה)

סטטוס הרשמה:
ההרשמה פתוחה בין התאריכים 3.2 - 13.2
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>