תו עירוני ירוק לעסקים

הארגון המוביל: 
עיריית תʺא-יפו, הרשות לאיכות הסביבה
תחום הפרוייקט: 
צדק חברתי וכלכלי
סביבה וקיימות
אופי הפעילות: 
כתיבה ומידע
קידום מדיניות ולובי
פיתוח וחדשנות
התמחות והתנסות
שיווק חברתי
מנחה: 
עדי אשכנזי
משך הפרוייקט: 
שנתי
ימי פעילות: 
א'-ה'
שעות פעילות: 
ימי פעילות כל השבוע, שעות גמישות (09:00-18:00), במשרדי הרשות לאיכות הסביבה (מרכז ת"א) ובבתי העסק
מיקום פעילות: 
תל-אביב
ימי מפגשי למידה: 
ג'
שעת מפגשי הלמידה: 
חלק מהמפגשים יתקיימו בקמפוס וחלק בעיריית ת"א.
מיקום מפגשי למידה: 
קמפוס, תל-אביב
תיאור הפרויקט: 

עיריית תל אביב-יפו יצאה ב-2015 בפרויקט חדשני - תו ירוק למסעדות, בתי קפה ופאבים - במטרה לצמצם את הנזקים הסביבתיים הנגרמים מצריכת מזון, לעודד צריכה של מוצרים בריאים וידידותיים לסביבה ולחזק את העסקים הקטנים התורמים לכלכלה המקומית.

49 עסקים השלימו את תהליך ההתייעלות וקיבלו את התו הירוק. עסקים אלו כבר חוסכים כל שנה:

 למעלה מ-850,000 ₪ בצריכת החשמל והמים - באמצעות פעולות פשוטות שהניבו רווחים גדולים, כגון מעבר לתאורה חסכונית, ברזי-מים חסכוניים או העדפה של מכשירים חסכוניים במטבח.

כ2.5 מיליון מוצרים חד פעמיים - באמצעות הקפדה על ניהול נכון של מוצרים כגון מפיות, קשיות, תחתיות לבירה, כלים ל-TA ועוד.

כ-3,700 הובלות של סחורה לעסק - צמצום של שעות עבודה יקרות וכניסה של משאיות לרחובות הצפופים של העיר.

כ-25 טון שאריות מזון ופסולת אורגנית - דרך ניהול מלאי יעיל וצמצום הפחת בעסק.

הפחתה של כ-650 טון גזי חממה.

חיזוק הקשר עם הקהילה - תרומת שאריות מזון, קידום של תוצרת מקומית, שיתוף פעולה עם מגוון עמותות וארגונים חברתיים ועוד. 

בין השנים 2015-2018  כ-15 סטודנטים מתכנית מתחברים היו מעורבים בתכנית, דרך לווי צמוד של העסקים בתהליך ההסמכה, ארגון מפגשי הדרכה מקצועיים וביצוע פרויקטי מחקר.

 

 

למידע נוסף על הפרויקט והעסקים שקיבלו את התו הירוק

 

למידה/העשרה

תהליך הלמידה יתקיים בפורמט של 8 מפגשי למידה (שעתיים כל אחד), 2 בתחילת הפרויקט ו-6 לאורך השנה. חלק מהמפגשים יתקיימו בשיתוף עם פרויקט 'קהילה וטבע בדרום תל אביב' בהובלת בינ"ה.

מפגשי ההכשרה יעניקו לסטודנטים רקע כללי בנושאים הבאים:

  • קידום סביבה וקיימות בעיר תל אביב יפו – סקירה של החזון העירוני, שיטת העבודה וסקירה של מגוון פרויקטים עירוניים בתחום (כגון: גינות קהילתיות, שכונות מקיימות, חינוך לקיימות, ניהול פסולת, ניהול לוגיסטיקה עירונית ועוד)
  • כלים לקידום התייעלות-סביבתית בעסקים בכלל ובעסקי מזון בפרט
  • כלים לקידום אחריות חברתית בעסקים קטנים ובינוניים

תכנית ההכשרה תכלול כשני סיורים, כולל: סיורים להכרות עם פרויקטים של הרשות לאיכות הסביבה בעיריית תל אביב-יפו, סיורים בעסקים המובילים התנהלות בת קיימא במגזרים שונים ועוד. כמו כן, יתקיימו מפגשי היכרות עם עמותות וארגונים השותפים בפרויקט.

תיאור הפעילות: 

הסטודנטים ישתלבו באחת או יותר מהפעילויות הבאות:

1​) סיוע בסקרי התייעלות-סביבתית בעסקים בשטח – בלווי אנשי מקצוע, הסטודנטים יסייעו באיסוף מידע במהלך הסקר, בניתוח הנתונים ובמעקב אחר יישום ההמלצות

2) סיוע בהפקה של אירועים ומפגשי תוכן – סיוע בהפקה וארגון של אירועים בהשתתפות העסקים, סיוע בגיבוש קונספט וחומרי פרסום, גיוס עסקים וניהול מעקב אחר נרשמים ועוד

3) ביצוע מחקר אודות פתרונות להתנהלות סביבתית וחברתית בעסקים – ניתוח מקרי בוחן בעסקים בארץ ובעולם, סקירה של תווים ירוקים נוספים בארץ ובעולם, גיבוש מסקנות והמלצות עבור העירייה 

**  הפרויקט בהיקף 90 שעות בשנה

למי זה מתאים: 

סטודנטים ייבחרו לפרויקט לפי הקריטריונים הבאים:
1. מוטיבציה גבוהה לקחת חלק בפרויקט חדשני בתחום סביבה-חברה-עסקים
2. יכולת עבודה עצמאית
3. חוג לימודים רלוונטי* - יתרון

* כגון: הנדסת חשמל ו/או מים, מנהל עסקים, שיווק ותקשורת, הנדסה תעשייה וניהול, לימודי הסביבה 

סטטוס הרשמה: 
ההרשמה סגורה
אוניברסיטת תל-אביב, ת.ד. 39040, תל-אביב 6997801
UI/UX Basch_Interactive