שאלות נפוצות - מעורבות חברתית

הרחב הכל
מתי תפתח ההרשמה לתכנית?

ההרשמה לפרויקטים תתקים מספר שבועות לפני תחילת השנה/סמסטר

למי מיועדת התכנית?

מתחברים מיועדת למצטייני פריפריה ומלגאי הנשיא 

מה יוצא לי מזה?

מעבר לכך שהשתתפות במתחברים מזכה אתכם במלגה, היא תאפשר לכם לרכוש ניסיון מקצועי וערך אישי.מתחברים מציעה לכם קשת רחבה של התנסויות שיסייעו לכם לפתח מיומנויות אישיות וכלים, שיקדמו וישמשו אתכם בעתיד בכל מקצוע שתבחרו לעסוק בו. במתחברים תפתחו מיומנויות מנהיגות, תרכשו ניסיון מקצועי רלוונטי לשוק התעסוקה, תכירו אנשים מעוררי השראה ותהיו חלק מקהילה סטודנטיאלית הפועלת לשינוי חברתי. סטודנטיות וסטודנטים מספרים שההשתתפות בתכנית הפכה להיות אחת החוויות המשמעותיות ביותר שחוו בתואר. מתחברים תגרום לכם להכיר את עצמכם טוב יותר, ותיתן לכם פלטפורמה להרגיש שאתם משפיעים.

לאיזה פרויקט כדאי לי להירשם?

מתחברים מציעה מגוון רחב של אפשרויות לבחירה. כל פרויקט כולל למידה של סוגיה חברתית ופעילות הקשורה באותה הסוגיה במסגרת ארגון חברתי, אופי הפעילות משתנה מפרויקט לפרויקט ולכן חשוב שמעבר לכך שהנושא יעניין אתכם, גם תתאימו לדרישות הפרויקט. אנו ממליצים לבחור את הפרויקט המתאים לכם/ן ביותר, המעניין ומסקרן אתכם/ן, ויחד עם זאת גם מתאים למערכת הלימודים ושיקולים אחרים – התחשבו בעומסי לימודים ועבודה.

אם החלטתם כי ברצונכם להירשם לאחד הפרויקטים היכנסו ללשונית "הרשמה למתחברים" לטופס מילוי פרטים אישיים ותוכלו לאתר את הפרויקט המתאים לכם על פי: מקום גיאוגרפי, היקף הפעילות, ימי הפעילות, תחום הפעילות, אופי הפעילות.

איך נרשמים?

מצאתם את הפרויקט המתאים לכם, מעולה! אנחנו כבר מצפים לפגוש אתכם.

היכנסו להרשמה דרך עמוד הפרויקט המעניין אתכם או דרך לשונית "הרשמה למתחברים" ומלאו את הפרטים האישיים שלכם. אנו ממליצים למלא 3 עדיפויות לפרויקטים על מנת שנוכל לאפשר לכם להשתלב בפרויקט אחר אם הפרויקט המועדף עליכם התמלא. עם סיום מילוי הפרטים האישיים שלכם תקבלו הודעה כי הרשמתכם הושלמה בהצלחה. לאחר מכן, נחזור אליכם במייל על מנת להזמינכם למפגש היכרות והתאמה הדדית לפרויקט הנבחר. חלק מהפרויקטים במתחברים דורשים מיומנויות וכישורים קודמים כתנאי מקדים, לכן, הקפידו לציין את הניסיון והכישורים שלכם בטופס ההרשמה.

מה קורה במפגש ההיכרות וההתאמה? האם צריך להתכונן אליו?

מפגש ההיכרות וההתאמה הוא למעשה הצעד הראשון שלכם במתחברים. במפגש זה תחשפו לסוגיה החברתית שבה עוסק הפרויקט שבחרתם, תכירו את הרקע החברתי והאזרחי, אבל רק על קצה המזלג, במפגשים הבאים תכנסו לעומק של הדברים. במפגש תכירו את מבנה הפרויקט, הצוות שילווה אתכם ותוכלו לשאול שאלות. בנוסף תתקיים פעילות קצרה משותפת לבדיקת התאמתכם לתכנית, הפעילות תתמקד במיומנויות שידרשו מכם במהלך הפעילות וברוב המקרים לא תצטרכו להכין את עצמכם מראש.

איך אדע שהתקבלתי לפרויקט שרציתי?

לאחר מפגש ההיכרות וההתאמה יחזור אליכם נציג/ת היחידה למעורבות חברתית/מנחה התכנית ויעדכן אתכם בקבלתכם לתכנית ובצעדי ההמשך להשתלבות בפרויקט שבחרתם. אם מסיבה כלשהי, לא התקבלתם לפרויקט נציע לכם אפשרויות אחרות, התואמות להעדפות שציינתם, לכישורים שלכם ולצרכים הקהילתיים.

מה נדרש ממני בתכנית?
  • בפרויקט שנתי מתקיימת פעילות בהיקף של 65 שעות (בהתאם לפירוט בכל פרויקט). הפעילות משלבת מפגשים לימודיים קבוצתיים (8-14 מפגשים) ופעילות התנסותית בפרויקט ייחודי בארגון חברתי/ציבורי.
  • בפרויקט סימסטריאלי (סמסטר ב') מתקיימת פעילות בהיקף של כ-50 שעות. הפעילות משלבת 4-7 מפגשים לימודיים קבוצתיים, יתר המפגשים מתקיימים במסגרת הפעילות ההתנסותית בפרויקט בארגון חברתי/ציבורי.
מה קורה אם לא הצלחתי לעמוד בדרישות המלגה?

אנו מצפים מכם למלא את דרישות התכנית ולעדכן את מנחי הפרויקטים בהיעדרויות מראש. המנחים יסייעו לכם להשלים את הפעילות שהוחסרה, ויתאמו מול נציגי היחידה למעורבות חברתית טיפול במקרים מיוחדים.

במקרים חריגים בהם משתתפים לא יעמדו בדרישות התכנית, לא תועבר מלוא המלגה ותופסק הפעילות של אותו סטודנט/ית.

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>