אמהות באקדמיה - פתיחת פעילות לשנת הלימודים תשפ"ד

ב 12/2 נערך מפגש פתיחת פעילות לתוכנית אימהות באקדמיה לשנת הלימודים תשפ"ד, שיתוף פעולה בין המדור לקידום סטודנטים וסטודנטיות בדקאנט להצלחה ועמותת חכמאמא.

במפגש נשאו דברים מקימות עמותת חכמאמא -רלי בריל ורוני בן צבי אלימלך ונציגים מכלל השותפים למערך.

לימור שם טוב - מנהלת המדור לקידום סטודנטים וסטודנטיות התייחסה בדבריה לחשיבות מרכיב החניכה בכל מערך תמיכה ובמיוחד לסטודנטיות אימהות, לאור האתגרים הייחודיים עימן הן מתמודדות.

אנה, סטודנטית לתואר שני,  שיתפה מחוויותיה כחונכת ורכזת חונכות בתוכנית.

 

תוכנית החונכות אימהות באקדמיה - חכמאמא Wisemama הוקמה במטרה לסייע לסטודנטיות אימהות בשילוב המאתגר בין אימהות ולימודים. 

מטרת התכנית היא לצמצם נשירה של אימהות מהאקדמיה, באמצעות חיבור בין סטודנטיות אימהות מנוסות לסטודנטיות אימהות בתחילת דרכן - בין אם באקדמיה ובין אם בהורות במקביל ללימודים. 

בתוכנית מצוותות נשים לזוגות של חניכה-חונכת, אשר נפגשות אחת לשבוע על מנת לחלוק חוויות וקשיים, להעניק טיפים מסייעים ולספק תמיכה חשובה ובנוסף משתתפות במפגשים קבוצתיים.

 

מצורף פוסט שפרסמה יעל שמס מימון, אחת ממובילות הפרויקט, חוקרת באוניברסיטת תל אביב ואמא לשלוש ילדות צעירות שיתפה:

"ילדתי את בתי השנייה לקראת סיום התואר הראשון והייתי נחושה להשלים אותו במועד המקורי. בתוך פחות משלושה שבועות לאחר הלידה חזרתי לספסל הלימודים, והפעם עם מלווה קטנה שהגיעה איתי. נסו לדמיין את סדר היום שלי באותה תקופה שכלל הרצאות, פגישות מעבדה, החתלות וחדרי הנקה, ולקינוח - תקופת מבחנים והגשת עבודות גמר. הרגשתי שאני קורסת מרוב עומס.

בדיוק אז, גיליתי את הקהילה המדהימה של אמהות באקדמיה, ולראשונה נחשפתי לנשים שחוות בדיוק את אותם קשיים שאני חוויתי. אך גיליתי גם שלמרות שהן נאלצות לעגל פינות לפעמים, כמוני –  הן לא מוותרות, ממשיכות לתארים מתקדמים, חוקרות, מגיעות להישגים, ומכילות את חוסר השלמות הזה שהוא חלק בלתי נפרד מלהיות אמא. לראשונה, הרגשתי שאני לא אמא מזניחה ולא סטודנטית גרועה, אלא אישה שמגשימה את עצמה"

 

לעוד פרטים על התוכנית  אתר חכמאמא>>

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>