מהם קורסים אקדמיים משלבי עשייה?

 

מעורבות האקדמיה בקהילה מתפתחת כיום בכל העולם וניתן להגדיר את עיקרון המעורבות החברתית כתפקידה השלישי של האקדמיה. אוניברסיטת תל-אביב מעוניינת לקדם עשייה איכותית אשר תמנף את משאבי האוניברסיטה לטובת החברה בישראל.

 

אנו מזמינים אנשי סגל מהאוניברסיטה להכיר את מודל הפעולה של "קורסים משלבי עשייה" (Service Learning), המתקיים כיום במספר חוגים באוניברסיטת תל-אביב, במוסדות אקדמיים נוספים בארץ, וכן באופן נרחב במוסדות אקדמיים בעולם ולהציע קורסים לשנת הלימודים תשע"ז.

 

מהו קורס משלב עשייה?

 

קורס משלב עשייה הוא קורס אקדמי המשלב למידה אקדמית ועשייה חברתית. הקורסים עוסקים בתהליכים ובאתגרים חברתיים, חושפים לאידאולוגיות שונות ומפתחים חשיבה ביקורתית ופרגמטית. מודל מיוחד זה, מאפשר לאנשי הסגל האקדמי למנף את הידע הרב שצברו ולעשות שימוש בכלים אקדמיים לבחינת בעיות חברתיות מורכבות ולגיבוש פתרונות מבוססי ידע ומחקר. בקורסים משלבי עשייה אנשי הסגל האקדמי תורמים תרומה ייחודית לפיתוח הידע והמודעות החברתית של הסטודנטים, יחד עם הובלה של פעילות חברתית משמעותית לקידום בעיות חברתיות מגוונות.  לקורסים משלבי עשייה יתרון משמעותי עבור אנשי הסגל בכך שהם מייצרים שדה איכותי למחקר, למידע נוסף.

 

הסטודנטים המשתתפים בקורסים משלבי עשייה זוכים לעבור תהליך לימודי חווייתי בו נוצרים דיאלוג והפריה הדדית בין הנלמד בכיתה לבין המציאות בשטח. החוויה הלימודית כוללת מפגש עם ארגונים חברתיים, מוסדות ורשויות מדינה ועבודה מעשית עם אוכלוסיות מגוונות. הפעילות מתקיימת בדרך כלל בשיתוף פעולה עם ארגונים הפועלים לקידום מטרות חברתיות וסביבתיות. דרך ההתנסות, הסטודנטים משכללים את המיומנויות האקדמיות שלהם, מגבשים עמדות ערכיות כלפי המציאות, מפתחים תפיסה מקצועית והאזרחית ומבינים כיצד הם יכולים להשפיע.

 

איך זה עובד?

 
קורסים משלבי עשייה משולבים בתכניות הלימודים במסגרת הפקולטה ו/או תכנית העשרה כלל-אוניברסיטאית כמו כלים שלובים או שאר רוח.
אנשי סגל מוזמנים להציע קורסים דיסציפלינריים, שההשתתפות בהם תהיה מוגבלת לתכניות לימודים רלוונטיות או קורסים המתבססים על שיתוף פעולה עם פקולטות שונות.
יושם דגש על פיתוח קורסים המהווים בסיס לפתוח ידע חדש, כל הידע שייצבר במסגרת קורסים אלו יונגש לקהילה ולארגוני החברה אזרחית.

 

ההשתתפות בקורסים משלבי עשייה מזכה את הסטודנטים בנקודות זכות ובציון. ההשתתפות מותנית בעמידה בדרישות קדם אקדמיות ומעשיות ובהתאמה לפעילויות החברתיות המוצעות.

 

פיתוח הקורסים והפעלתם דורשים ידע אקדמי ומקצועי. ההנחיה אקדמית של הקורס תוכר כחלק ממחויבות ההוראה של אנשי הסגל האקדמי המעוניינים להוביל את הקורס, ולכל איש סגל מצוות מנחה מקצועי שמתכנן ומפתח את הפעילות החברתית של הסטודנטים, מלווה אותם במהלך הפעילות ואחראי על החיבור בין המרכיב האקדמי למרכיב היישומי.

 

המרכז להשפעה חברתית מלווה את אנשי הסגל האקדמי בתהליך פיתוח הקורס, התאמת התכנים התיאורטיים, איתור השותפים הקהילתיים, אופן הפעלת הקורס, תכנון התקציב ומערך ההערכה.

גם המנחים המקצועיים מלווים על ידי צוות המרכז להשפעה חברתית ומקבלים סיוע בכל הנוגע לפיתוח הקורס ולהפעלתו ברמת הקהילה ובמעורבות הסטודנטים. 

 

 

 

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>