פרופ' טובי פנסטר, המחלקה לגיאוגרפיה וסביבת האדם

פרופסור טובי פנסטר, מלמדת בחוג לגיאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב והנה ראש המעבדה למחקרי תכנון, סביבה וקהילה. פרופ' פנסטר פרסמה עשרות מאמרים ועבודות בנושאי אתניות , אזרחות, מגדר בתכנון ופיתוח ותכנון עם קהילות.

 

בין ספריה The Global City and the Holy City: Narratives on Knowledge, Planning and Diversity שיצא לאור בהוצאת Pearson בשנת 2004 וכן הספר: של מי העיר הזאת? תכנון, ידע וחיי היומיום בהוצאת קו אדום, הקיבוץ המאוחד, 2013 . בין ספריה הערוכים: Gender , Planning and Human Rights, 1999. Routledge, London. וכן, Memory, Forgetting and City Builders 2010 Ashgate (עם חיים יעקובי), ערי המחר: תכנון צדק וקיימות היום (בעריכה עם אורן שלמה).

 

בשנת 1999 יזמה את הקמת עמותת 'במקום' ושימשה כיו"ר הראשונה של העמותה אשר פועלת לחיזוק הקשר בין מערכות התכנון לזכויות האדם בכלים מחקריים ומקצועיים.

 

פרופ' פנסטר מנחה פרויקט אקדמי יישומי הנקרא 'תכנון, דיור וצדק חברתי ומרחבי' המתמקד בקונפליקט ההתחדשות העירונית של שכונות שונות בת"א (כמו לדוגמא גבעת עמל ב'). הסטודנטים בקורס לומדים תיאוריה ומתודולוגיה של תכנון ודיור ובוחנים מושגים כמו צדק חברתי ומרחבי דרך פרויקטים בשיתוף עם קהילות. השכונה הנבחרת לפרויקט מהווה את השדה לפעילות הפרויקט. במהלך הפרויקט לומדים הסטודנטים מושגים תאורטיים ותכנוניים, מאתרים את השחקנים השונים (תושבים, יזמים, מתכננים ורשויות המדינה) ומגדירים את הצרכים ותפיסת הצדק של כל שחקן ומגבשים אלטרנטיבה תכנונית-יזמית-משפטית-חברתית להתחדשות העירונית של השכונה.

 

לדבריה, "תחום התכנון הינו רב השפעה בהתייחס לעיצוב המרחב הישראלי. פועלים בו בעיקר כוחות מקצועיים-ממסדיים ולפיכך הוא ריכוזי מטבעו, למרות שיש לפעילותו השפעה מרחיקת לכת על חיי היומיום של אזרחים רבים. לפיכך, יש חשיבות אקדמית-מחקרית ואקטיביסטית לפתח את תחומי המחקר והיישום של עבודה תכנונית עם קהילות".

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>