מלגות מיוחדות
מלגות מיוחדות הינן מלגות סיוע כלכלי שלהן קריטריונים ספציפיים. בקשה למלגה מיוחדת תתבצע דרך מערכת המידע האישי לתלמיד.
תכנית מושל
תוכנית מושל מיועדת לסטודנטים לתואר ראשון, המגיעים מרקע סוציו-אקונומי מאתגר ומעוניינים לחולל שינוי משמעותי בחייהם באמצעות השכלה גבוהה.
התוכנית מספקת לסטודנטים בעלי מוטיבציה ונחישות יוצאת דופן מעטפת הוליסטית הכוללת מימון, ליווי אישי, מקצועי והכשרה מעשית, המאפשרת להם להשלים את לימודיהם האקדמיים במקצועות בעלי ביקוש והשתכרות גבוהים ומבטיחה שיוכלו להצטיין בסביבת העבודה המאתגרת והתובענית של המאה ה- 21.
מלגת "קרן תמי"
קרן תמי הוקמה על ידי דניאלה ודניאל שטינמץ במטרה לקדם מוביליות חברתית, בין היתר, באמצעות השכלה גבוהה ומעניקה מלגות לסטודנטים מהפריפריה החברתית ו/או הגאוגרפית שישי להם צורך בתמיכה כלכלית במהלך לימודיהם האקדמיים.
סטודנטים שיתקבלו לתכנית המלגות של קרן תמי, יזכו במלגה לאורך כל שנות התואר (שנות תקן בלבד), הכוללת תשלום שכר לימוד (ככל שאין מלגה או מענק אחר למימון שכר לימוד) ומלגת קיום בסך כולל של 27,000 ש״ח לשנה.
כחלק ממחויבותם החברתית, הסטודנטים יפעלו למען הקהילה בהיקף של כ 50 שעות שנתיות.
זכאים להגיש מועמדות סטודנטים המתגוררים בפריפריה חברתית או גיאוגרפית או כלכלית / דור ראשון להשכלה גבוה / בוגרי תכניות למוביליות חברתית* / בעלי רקע סוציו-אקונומי נמוך.
מקבלי המלגה מטעם קרן תמי יבחרו על ידי ועדה ייעודית בהשתתפות נציגי הקרן ונציגי האוניברסיטה.
סטודנטים המעוניינים להגיש מועמדות למלגה מוזמנים למלא טופס בקשה מקוון – דרך המידע האישי באתר האוניברסיטה>>
תקופת הגשת המועמדות למלגה החל מ מיום 1.7 ועד 31.8 כל שנה
סטודנט שהגיש מועמדות ולא קיבל את המלגה, רשאי להגיש מועמדות גם בשנים הבאות. תישקל גם מועמדותם של סטודנטים מצוינים הלומדים לתואר שני.
*בוגרי תכניות למוביליות חברתית לקידום מצוינות בתקופת הלימודים בתיכון (כגון עמותת ״חינוך לפסגות״) או תכניות לקראת השירות הצבאי או במהלכו (כגון עמותת ״מרכז מעשה״) מוזמנים לציין זאת בטופס , במקום המיועד לכך. וכן לציין את שם התכנית בה השתתפו ותקופת ההשתתפות בה.
מלגת מנהיגי שוליך
מלגת מנהיגי שוליך היא תכנית המלגות הגבוהה והיוקרתית בישראל.
המלגה הוקמה על ידי סימור שוליך, איש עסקים ופילנתרופ יהודי-קנדי. מטרת המלגה לעודד צעירות וצעירים בישראל לבחור בלימודים אקדמיים בתחומי המדעים, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה.
אם את או אתה רואים עצמכם כחלק ממנהיגות ומנהיגי העתיד של מדינת ישראל והקהילה בה אתם חיים. אם מלבד הרצון ללמוד ולצמוח ברמה האישית אתם מחפשים איך לתת חזרה ולפעול לשיפור וקידום החברה הישראלית. אם אתם רואים עצמכם כיזמים שבונים ומקימים חברות, המקום שלכם אצלנו.
בנוסף לקבלת המלגה, אנו מאפשרים לכם להשתתף בתכניות העשרה במהלך השנה האקדמית, וכמובן שתצטרפו לקהילת מנהיגות ומנהיגי שוליך. רק קומץ מכלל המועמדות והמועמדים נבחרים להיות מנהיגי שוליך.
המלגה מיועדת לאלה המתחילים את שנת הלימודים הראשונה שלהם בשנה״ל תשפ"ה 2024/25, במקצועות המדעים, הטכנולוגיה, ההנדסה והמתמטיקה.
סכום המלגה עומד על 40,000 ש”ח לשנת לימודים. 160,000 ש”ח לתואר של ארבע שנים, או 120,000 ש”ח לתואר של שלוש שנים. אורך התואר מוגדר על ידי מוסד הלימודים.
לרשימת המקצועות הזכאים למלגה ומידע נוסף לחצו כאן.
להגשת מועמדות לחצו https://www.tfaforms.com/5112555
סטודנט המבקש להגיש את בקשתו למלגה זו חייב למלא את טופס ההרשמה באתר של קרן שוליך וגם את טופס הבקשה לסיוע כלכלי של אוניברסיטת תל-אביב שב"מערכת המידע האישי לתלמיד". בטופס הבקשה של האוניברסיטה יש לציין שהסטודנט הינו "מועמד למלגת שוליך.
בסיום ההרשמה, המועמדים הסופיים יעברו ראיונות אישיים, והזוכים ייבחרו על ידי המדור למלגות וסיוע כלכלי של אוניברסיטת תל-אביב.
מלגות על פי מוצא
קיימות מלגות מיוחדות לסטודנטים ממוצא תימני, צרפתי, קנדי, גרמני, בוקובינה.
יש למלא את טופס הבקשה לסיוע כלכלי של אוניברסיטת תל-אביב. לסטודנטים ממוצא גרמני וצרפתי יש לפרט מקור המוצא ובמידת האפשר להמציא אישור.
מלגות למשרתי מילואים
יחד עם טופס הבקשה למלגת סיוע כלכלי של אוניברסיטת תל אביב וכל האישורים הנדרשים יש לצרף אישור על מספר הימים שהסטודנט שירת במילואים בשנה החולפת.
מלגות מקרן אייסף
במקביל למילוי הטפסים של אייסף יש למלא ולשלוח טפסי מלגה של המדור לסיוע כלכלי. הטפסים יקלטו החל מתאריך ה-1/7 עד לתאריך ה-31/7 .חשוב לרשום על הטופס שהוגשה מועמדות לקרן אייסף.
ניתן למצוא את טופס הבקשה לקרן אייסף באתר: http://www.isef.org.il
מלגאי נשיא
סטודנטים נזקקים שמילאו את טופס הבקשה לסיוע כלכלי, נמצאו זכאים לסיוע ושהתקבלו לאוניברסיטה על סמך העדפה מתקנת מומלצים על ידי המדור לסיוע כלכלי להיות חלק מפרויקט מלגאי נשיא המנוהל על ידי המדור לרווחה הסטודנט שבדקאנט הסטודנטים אשר לאחר פגישות מחליט מי מהסטודנטים יבחר להשתתף בפרויקט.