על אי בודד - איך לשרוד את תקופת בחינות סוף הסמסטר


ככל שמתקרבים לתקופת בחינות סוף הסמסטר, הלחץ והעומס עולים.

אבל אל דאגה, לא נשאיר אתכם לבד, הכנו 5 טיפים ללימוד יעיל לשרוד את תקופת המבחנים:

 

 

01#

אחד הדברים החשובים ביותר שאפשר לעשות כדי לשרוד את המבחנים הוא להתחיל ללמוד מוקדם. אל תתמהמהו! זה יכול להיות מפתה לדחות את הלימודים, אבל דחיינות עלולה להוביל ללחץ וביצועים גרועים במבחנים. 
הימנעו מלהשאיר דברים לרגע האחרון, במקום זאת בדקו שיש לכם את החומרים בהקדם האפשרי. זה לא רק יעזור לכם לשמור את המידע טוב יותר, אלא גם ייתן לכם זמן לטפל בכל התחומים בהם אתם עשויים להתקשות.

 


02#

כדי לשרוד את הבחינות חשוב להישאר מאורגנים:

  1. צרו לוח זמנים ללימודים והיצמדו אליו – חשוב להתמקד ולמנוע תחושת עומס ממשימות שצריך להשלים בתקופה זו. על ידי תכנון תוכלו לוודא שאתם נותנים לעצמכם מספיק זמן לכסות את כל החומר ולהתכונן למבחנים כראוי.
  2. התחילו ביצירת רשימת מטלות של כל המשימות, הפרויקטים ובחינות שצריך להתכונן אליהן. קבעו כמה זמן אתם צריכים ללמוד לכל בחינה וצרו לוח זמנים המקצה זמן לכל נושא. הקפידו לכלול הפסקות וזמן לפעילויות אחרות, כגון פעילות גופנית ופעילות חברתית.
  3. תיעדוף המשימות - לא כל המשימות נוצרות שוות, תתעדפו את זמן הלימוד על ידי התמקדות בנושאים החשובים או הקשים ביותר תחילה. זה יכול לעזור לכם להפיק את המרב מזמן הלימוד. קחו בחשבון את קושי החומר, כמה זמן יש לכם לפני הבחינה והרגלי הלימוד האישיים שלכם. המדור ליעוץ לימודי ותעסוקתי מעבירים סדנאות למידה וייעוץ פרטני מעת לעת - ניתן להתעדכן באתר>>

 

 

03#

דאגו לעצמכם - במהלך תקופת המבחנים, הקפידו לישון מספיק, לאכול טוב, עשו  פעילות גופנית והפסקות קבועות כדי להטעין את המצברים. זה יעזור להישאר ממוקדים ולהימנע משחיקה, וישפר את המיקוד והריכוז שלכם ואת מצב הרוח הכללי. 

למרבה הצער, סטודנטים רבים מזניחים את השינה שלהם בזמן הבחינה, נשארים ערים עד מאוחר כדי ללמוד ודוחסים מידע רב ככל האפשר. אבל חוסר שינה יכול להוביל לירידה ביכולות הקשב, הריכוז ופתרון בעיות ולעצבנות.

 

שינה מספקת חיונית לתפקוד תקין של המוח, וזה חשוב במיוחד בלימוד למבחנים. כשישנים המוח מסוגל לגבש ולעבד מידע, מה שיכול לסייע בהטמעת החומר הנלמד ולהשיג ביצועים טובים יותר בבחינות. שינה עוזרת לשפר את הזיכרון. המוח מסוגל לגבש ולחזק את הקשרים בין נוירונים, מה שעוזר לשפר את היכולת לזכור מידע. לכן חשוב לישון טוב לפני הבחינה.

 

כמו כן, שינה יכולה לעזור להפחית מתח וחרדה. מבחנים יכולים להיות תקופה לחוצה, וחוסר שינה יכול להחמיר את הלחץ הזה עוד יותר. שינה מספקת יכולה לעזור להפחית את החרדה ולשפר את מצב הרוח הכללי, מה שיכול להקל על התמודדות עם לחץ הבחינות.

כדי להבטיח שינה מספקת, חשוב ליצור שגרת שינה ולדבוק בה. למשל לכבות מסכים שעה לפני השינה, תרגול טכניקות הרפיה כמו נשימות עמוקות או מדיטציה, ולוודא שחדר השינה נעים, חשוך ושקט. על ידי יצירת סביבה מרגיעה, יהיה סיכוי גבוה יותר להירדם בקלות ולהתעורר בהרגשה רעננה להתמודדות עם מבחנים.

 

בנוסף לשינה מספקת, חשוב גם לתעדף הרגלים בריאים בתקופת הבחינות כלומר לאכול טוב ולבצע פעילות גופנית סדירה וכל מה שיכול לסייע לשמור על עצמכם. 

 


04#

תמיכה מאחרים - אל תבודדו את עצמכם: חשוב להתחבר לאחרים לתמיכה ומוטיבציה. שקלו להקים קבוצת לימוד או לפנות לחברים לכיתה לעזרה. 


לימוד עם אחרים יכול להיות דרך מצוינת לשמור על מוטיבציה, לדון במושגים קשים עם אחרים ולשמוע נקודות מבט שונות.

אל תתעלמו מבריאות הנפש שלכם: בחינות עשויות להיות תקופה לחוצה, וחשוב לדאוג לבריאות הנפשית. אם אתם נאבקים בנושא מסוים או מרגישים מוצפים, אל תהססו לפנות לעזרה. בשירות הפסיכולוגי ניתן להיעזר באנשי מקצוע, שקלו לדבר עם יועץ או מטפל לעזרה בניהול מתח וחרדה.

 


05#

נסו להישאר חיוביים אל תעמיסו עליכם יותר מדי. זכרו מבחנים הם רק חלק אחד מהניסיון האקדמי הכולל, והם לא מגדירים את הערך שלכם כסטודנטים.ות. עשו כמיטב יכולתכם ושמרו על ריכוז כדי לשרוד את תקופת המבחנים.

מצאו חלל לימודים נוח ושקט שיאפשר לכם להתמקד ולהתרכז בלימודים ללא הסחות דעת. פינה שקטה בבית, בספרייה, כבו סלולרי והתרעות או אפילו השתמשו באוזניות מבטלות רעשים. על ידי ביטול הסחות דעת, תוכלו להתרכז טוב יותר.

כדי לשמור על חיוביות - אל תשכחו לעשות הפסקות כדי להיטען מחדש ולהימנע משחיקה. הקפידו לקבוע זמן להירגעות ולפעילויות מהנות, כגון פעילות גופנית, תחביבים או בילוי עם אנשים אהובים.

 

 

מבחנים יכולים להיות מאתגרים אבל חשוב להישאר חיוביים ומתמידים. המשיכו לדחוף את עצמכם וללמוד ואל תפחדו לבקש עזרה אם אתם זקוקים לה. עבודה קשה ונחישות תאפשר לכם לשרוד ולהשיג את המטרות.

המפתח להצלחה בתקופת המבחנים באוניברסיטה הוא לנהל את הזמן ואת רמות הלחץ שלכם, להישאר בריאים ולבקש עזרה במידת הצורך, אז : 

1.    התחילו ללמוד מוקדם
2.    הישארו מאורגנים
3.    דאגו לעצמכם
4.    בקשו תמיכה מאחרים 
5.    הישארו חיוביים


בהצלחה! 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>