אודות 20-30 | 2030

2030

20-30 | 2030 

 

אוניברסיטת תל אביב, כאוניברסיטת מחקר ציבורית מובילה, ממנפת את משאביה הייחודיים ואת עוצמתה להתמודדות עם בעיות חברתיות בוערות, לקידום ערכים דמוקרטיים ולחיזוק החוסן והסולידריות החברתית בישראל.    

  

באמצעות היחידה להשפעה חברתית, האוניברסיטה מובילה מהלכים חסרי תקדים בהיקפם ובאיכותם לקידום אסטרטגיות אימפקט למימוש פוטנציאל ההשפעה החברתית העצום שלה לטובת החברה והמדינה. בכל שנה, המרכז המקצועי של היחידה להשפעה חברתית מקדם ומעודד עשרות יוזמות אימפקט בהם שותפים עשרות אנשי סגל וחוקרים בעלי שם עולמי, ומעל ל 1,500 סטודנטים מבטיחים שיאיישו בעתיד עמדות מפתח ויעצבו את דמותה של החברה בישראל.   

  

כמוסד מוביל להשכלה גבוהה הגדול והמגוון בישראל, בו לומדים כ 30,000 סטודנטים, אנו רואים בצעירים שלנו כמקור הרוח לתקווה של המדינה. כחלק מתפיסת המצוינות והאחריות, אנו פועלים על מנת לחזק את מנועי הצמיחה החברתיים וכלכלים של ישראל ולהעניק להם ידע, מיומנויות לעולם משתנה ותחושת שייכות ושליחות לחברה בישראל.   

בתקופה היסטורית זו, בה ישראל נאבקת על קיומה במערכה רב זירתית, הצעירים שלנו נלחמים בעוז בחזית הלחימה ובחזית האזרחית המורכבת. דור צעירי ישראל הנמצא בעשור השלישי לחייו אשר מהווה את מנוע הצמיחה הלאומי הוא גם זה הנושא על כתפיו את עתידה של מדינת ישראל. על פי סקר שערך מכון ברוקדיל, כרבע מהצעירים שתכננו להתחיל לימודים אקדמיים לא החלו את שנת הלימודים, רבים מלוחמי המילואים פוטרו, עבודתם של 28% מהצעירים הופסקה ו כ 2/3 מהצעירים חווים ירידה באמון שיש להם במוסדות המדינה והממשלה. 

  

לפיכך, טיפוח צעירי ישראל 20-30 הוא צו השעה ומשימה לאומית  קריטית.  

 

לאור זאת, לקראת שנת הלימודים תשפ"ה, בשיתוף High Light (היילייט) האוניברסיטה משיקה את תכנית 20-30 |  תכנית אסטרטגית ארצית במודל של קולקטיב אימפקט  שמתמקדת בהתאמת הזירה הציבורית, חברתית וקהילתית לצרכים של צעירים בישראל בטווח ה-5 השנים 2025-2030. ארגונים ומיזמים בעלי מטרות חברתיות מוזמנים להצטרף כשותפים לרשת אסטרטגית בין מגזרית ורב תחומית שתפעל במודל של קולקטיב אימפקט על מנת לקדם השפעה אזורית וארצית בטווח קצר, עד שנת 2030 וkהנות מהידע האקדמי ומקצועי שהתכנית מעמידה להגברת ההשפעה של שותפיה.   

 

מה בתוכנית?

  • האצה של פרוייקטים שמתמקדים ביצירת אקוסיסטם אופטימלי לצעירים בהתאמת הזירה הציבורית, חברתית וקהילתית לצרכים של צעירים בישראל. 
  • שיתופי פעולה, פרוייקטים ומיזמים חדשים , שייסיעו לקדם את חזון התכנית ואת מטרות הארגון 
  • מעטפת מקצועית להגברת האפקטיביות של ארגונים הפועלים למען צעירים בישראל 

  

 

איך עושים את זה?

 

מעטפת מקצועית 

בכל שנה נבחרים לתכנית 25 מיזמים שייקבלו מעטפת מקצועית של עשרות מומחים עתירי ידע וניסיון הכוללת: אסטרטגיה, תכנון ושיווק, עבודה תקשורתית, סוציאל, אימפקט אזרחי, ליווי ביזמות חברתית וציבורית, יצירת שותפויות בישראל ובעולם, איתור שירותים בעין שווי כסף, תכנון בקידום פעילות ואירועים, ייעוץ וסיוע בטכנולוגיה רלוונטית, הקמת אתר ומשפכי שיווק פרסום ושיווק.

 

יצירת פרויקטים מיוחדים תוך שיתוף פעולה וידע עם היחידה להשפעה חברתית
התכנית בונה עם שותפיה פרוייקטים ומיזמים חדשים, שייסיעו לקדם את חזון התכנית ואת מטרות הארגון באופן אפקטיבי. הפרוייקטים מתבססים על ידע אקדמי וידע מקצועי ומשתתפים בהם סטודנטים מתחומים שונים. 


 

רשת קולקטיב אימפקט 
התכנית מקימה ומחזקת פורומים רב מגזריים להשפעה שיתופית לפי תחומי ליבה ולפי אזורים ומעודדת שיתופי פעולה בין ארגונים. הרשת תיבנה בהתאם לנושאי הליבה ותהיה פתוחה לארגונים ולפרטים בעלי ניסיון רלוונטי ופוטנציאל השפעה על הקהילה והחברה. 

 

 

למי זה מתאים ? 

התכנית פתוחה לארגונים ללא מטרות רווח, קרנות, עמותות ורשויות המקדמים תכניות ויוזמות ותיקות וחדשות המעוניינות לייצר סביבה מיטבית לצעירים בישראל עם פתיחות לשיתופי ידע ופעולה, גמישות להתאמת הפעילות לצרכים חדשים ומשתנים, פוטנציאל להרחבת הפעילות לפעילות ארצית ויזמים מחויבים המעוניינים ופנויים להשקיע מזמנם וממרצם לטובת הפרויקט.

 

 

להגשת מועמדות להצטרפות לתוכנית בשנה"ל תשפ"ה 2025-2024>>

 

 


התכנית בהובלת היחידה להשפעה חברתית של הדקאנט להצלחת הסטודנטים והסטודנטיות באוניברסיטת תל אביב תוך שיתוף פעולה עם מיזם  High Light (הייליייט) - מערך וולנטרי של מומחים להאצת יוזמות אזרחיות. 

לפרטים נוספים ניתן לפנות אלינו במייל tauimpact@tauex.tau.ac.il או בוואטסאפ 054-6615124 

 

בחזרה לעמוד התוכנית הראשי>>

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>