מעורבות אזרחית במדיה חברתית

הארגון המוביל: 
ארגוני חברה אזרחית
תחום הפרוייקט: 
צדק חברתי וכלכלי
מיצוי זכויות
אי-שיוויון
הדרה חברתית
סביבה וקיימות
חברה אזרחית ומגזר שלישי
אופי הפעילות: 
שינוי חברתי
כתיבה ומידע
קידום מדיניות ולובי
מנהיגות והובלה
שירותים וסיוע
מנחה: 
בר יעקבי
משך הפרוייקט: 
שנתי
ימי פעילות: 
א'-ה'
שעות פעילות: 
משתנה בהתאם לארגון
מיקום פעילות: 
תל-אביב, מרכז
ימי מפגשי למידה: 
א'
שעת מפגשי הלמידה: 
18:00-20:00, אחת לשבועיים
מיקום מפגשי למידה: 
קמפוס
תיאור הפרויקט: 

החברה הישראלית מגוונת ועשירה בגווניה, ומאופיינת בריבוי קהילות החיות על פי מסורות שונות ובריבוי זהויות ודתות. חוסר היציבות בחברה הישראלית, אשר התבטא גם במהומות שפרצו במהלך חודש מאי לשנת 2021, הדגיש את הצורך המהותי בתקשורת פתוחה ושיתוף פעולה בין כלל הקהילות, לשם יצירת בסיס לחיים משותפים ובטוחים. בחברה דמוקרטית, אקטיביזם ומעורבות חברתית אמורים להוות אפיקים משמעותיים בעיצוב המרחב הפרטי והמרחב הציבורי והשפעתם ההדדית זה על זה. אפיקים אלה מהווים ערוצי שינוי משמעותיים להוביל שינוי חברתי ביחסים בין קהילות, ברב-תרבותיות, סבלנות ומניעת אלימות בישראל.  

במסגרת הפרוייקט ניתן להשתלב בארגונים הבאים: 15 דקות, אנו עושים שינוי-המוניטור, אגודת יהודי אתיופיה, וארגון אסלי.

מפגשי למידה והעשרה:

המפגשים יבחנו וידונו בסוגיות שונה בחברה בישראל על מנת שנוכל להבין טוב יותר את המסגרת החברתית בה אנחנו פועלות ופועלים ומדוע הפעולה והמעורבות חשובה. כל התכנים הללו יתייחסו לחברה הישראלית, על מורכבותה ועל רב התרבותיות והאתניות המאפיינות אותה וכיצד הן משפיעות על המרקם החברתי בישראל.

לצד ההעמקה והדיון נבחן גם את הכלים העומדים לרשותם של הארגונים על מנת לקדם את מטרותיהם ובראשם כלי עצמתי במיוחד - המדיה החברתית. יחד נבין את עולמות התוכן הרלוונטיים, נעמיק ברעיון של השיווק החברתי ונבין איך אפשר לייצר אימפקט בעזרתם סיפורים.

 

תיאור הפעילות: 

1.  15 דקות הוא ארגון המקדם תחבורה נגישה, ירוקה וצודקת יותר לתושבי ישראל. העמותה מייצגת את ציבור הנוסעים ופועלת למענו מול המדינה והרשויות המקומיות, בכדי להגדיל את אפשרויות ההתניידות שהן חלופה לרכב הפרטי, וכן להביא לכך שהתחבורה הציבורית תהיה אלטרנטיבה ראויה לרכב הפרטי, וזאת באמצעות קיצור זמני הנסיעה בתח״צ, שיפור והוספת שירות, שיפור נוחות וקישוריות בין אמצעי התחבורה השונים.

  • רכז/ת מוקד פניות ציבור בעברית 
  • רכז/ת מגזין: התפקיד כולל  כתיבה ועריכה , הנגשה של תוכן 
  • סטודנטים למחשבים  עם הבנה בAI שיעזרו באוטומטיזציה של מוקד פניות  הציבור והפיכתו למעין צ'ט בוט 
  •  
  •  
  • 2. אנו עושים שינוי- השם  משתנה לרשת לחיים בכבוד תחת מרכזים לצדק חברתי - תנועת שטח ארצית שמארגנת את הציבור הישראלי ע"י הקמת קהילות מקומיות של פעילים ופעולות. בכל עיר מקימים תוכניות הכשרה שמכשירות את האזרחים והאזרחיות  להובלת שינוי מדיניות, מציידים אותם ואותן בכלים , מחברים עם שותפים ושותפות , בונים ובונות יחד חזון משותף ומקימים קבוצות שפועלות למען הנושאים שחשובים לתושבים  ולתושבות. 
  • פעילות הסטודנטים תתקיים ברובה בצורה מקוונת. ישנם מרכזים לצדק חברתי במוקדים רבים ברחבי הארץ בניהם : חיפה, ירושלים, רמלה, עכו, אופקים, אשקלון, ראש העין, חריש, רא"שלצ, מודיעין, נהריה, בת ים ועוד. משרדי הארגון נמצאים בבנימינה
  • הפעילות תתמקד בפיתוח יזמות, וכן מנהיגות והובלה. הפעילות מוצעת בתוך הרשת לחיים בכבוד. הפעילות והפעילים מגיעים מסביבה של התמודדות כלכלית, ומספקים ידע ועמדות על ביטחון תזונתי, דיור ציבורי, יוקר המחיה ונושאים  רבים נוספים. 
  • תפקיד א: עבודה עם פעילי הרשת על תוצרי מדיה וטקסטים- הסטודנטים יראיינו בזום או בפגישה פיזית פעילים ברשת, יכתבו את החוויות, סיפורי החיים שלהם והא'גנדה שהם מבקשים ליצור. את הטקסטים והסיפורים יעבדו ויהפכו לתוצרים כתובים-טורי דיעה ומאמרים שיקודמו עבור העיתונות. כמו כן, ניתן לעשות עבודה דומה באמצעות צילום ועריכה לסטודנטים שיש להם מיומנות מתאימה  בתחום הזה.

  • כישורים נדרשים: יכולות כתיבה וערכית טקסטים מצויינות. הבנה בתפיסות כלכליות חברתיות, משמעות אחריות המדינה והשירותים החברתיים, תפיסה עיתונאית והבנה מה נדרש מול מדיומים של תוכן, יחסי אנוש מצויינים , אינטלגנציה רגשית 

  • מדדי הצלחה: יצירה של לפחות 6 טורי דיעה כתובים או מצולמים יחד עם פעילים ברשת לחיים בכבוד, חווית הצלחה של הפעילים המשתתפים ביכולת לספר את סיפורם. 

  •  

    תפקיד ב: סיוע באיסוף מידע מפעילים לטובת מיצוי זכויות- הסטודנטים יראינו פעילים כדי להבין את סיטואציות החיים בהם הם נמצאים, לרשום ולרכז את המידע ולחבר אותם עם גורמים שעשויים לעזור, בתוכן עמותות, מרכזי מיצוי זכויות, מקבלי החלטות ועוד

    כישורים נדרשים: יחסי אנוש מצויינים, הבנה בזכויות חברתיות, מערכת הרווחה והחברה האזרחית, עדיפות לסטודנטים לעבודה סוציאלית, יכולת מילולית טובה

    מדדי הצלחה: כתיבת תאורי המקרים של לפחות 6 פעילים, איתור גורמי סיוע אפשריים וחיבור של הפעיל אליהם בכל אחד מהמקרים 

     

     

  • 3. אסל"י  ארגון סרט לבן ישראל הוא ארגון של גברים שפועלים במטרה לצמצם את רמת האלימות כלפי נשים במרחב הציבורי והפרטי. אנו פועלים לחנך וליידע גברים ונערים מה הן התנהגויות אלימות, ולהביא אצלם לשינוי תודעתי והתנהגותי. אנו מאמינים שאם גברים ילמדו וידעו איך נראית אלימות כלפי נשים בסיטואציות שהם מעורבים בהן או עדים להן אז הם יידעו לעצור או להתערב ולמנוע מצבים אלימים כלפי נשים. פועלים להפצת ידע ותפיסת עולם מהי אלימות כלפי נשים וכיצד גברים יכולים למנוע אותה באמצעות בניית הכשרות והדרכות, מפגשים חינוכיים עם נערים וגברים, פעילות ציבורית בהפגנות וברשתות החברתיות, ועבודת שטח באמצעות קבוצות מקומיות וקהילתיות. 

  • רכז סושיאל ואתר, תחקירן וכותב תוכן: הכנת תכנית עבודה לפעילות סושיאל בפייסבוק, אינסטגרם, טיק-טוק, ובאתר הארגון.תחקיר, כתיבה ותיאום פרסומים עם אנשי הארגון וארגונים שותפים. 

  • רכז תקשורת וקשר עם פעילים: קידום נוכחות הארגון בתקשורת הארצית והמקוונת, תחקיר, כתיבה ותיאום פעילות עם אנשי הארגון וארגונים שותפים. הכנת סיכום של פעילות הארגון ופעילות מתוכננת, כתיבה ושליחת ניוזלט לפעילים ולמתעניינים.

4. אגודת יהודי אתיופיה הארגון המרכזי והוותיק ביותר של ישראלים ממוצא אתיופי, המשפיע ומקדם מדיניות שווינות בחברה בישראל. האגודה פועלת מול ועם מקבלי החלטות בכדי להביא לשינוי מדיניות ותודעה, במטרה לצמצם את הפערים הקיימים בין יוצאי אתיופיה לאוכלוסייה הכללית.

  • מחקר וניתוח נתונים: איסוף דוחות המתפרסמים בנושאים רלוונטים והנגשתם לציבור, הגשת בקשות חופש, מידוע וניתוח הנתונים המתקבלים, פרסום דוחות וניירות עמדה של האגודה.
  • עבודה סנגורית: כתיבת מכתבים, פגישות עם מקבלי החלטות.
  • מדיה: קידום נושאים באמצעות הרשתות החברתיות ואתר האגודה

5.  המוניטור:  (המרכז להעצמת האזרח )פרויקט המוניטור הינו מיזם אזרחי-ציבורי שמבצע מעקב וניטור של יישום החלטות ציבוריות. המוניטור נועד לייצר תשתית ידע רחבה שתדע להצביע על חסמים וכשלים ביישום מדיניות.

 

6. ארגון העיתונאים והעיתונאיות בישראל: נוסד בשנת 2012, אחרי שנים ארוכות בהן נחלש כוחם של העיתונאים כקבוצה, בעקבות פירוק העבודה המאורגנת בענף העיתונאות. מיידגי האיגוד המקצועי החדש שואפים לשפר את מעמד העיתונאים והעיתונאיות, את תנאי העסקתם, ולהקנות כלים מקצועיים לעוסקים בתחום. הארגון מרכז דאטה בייס המתעד תקיפות עיתונאים בשלושת השנים האחרונות. הדאט כחלק מפרויקט אלימות נגד עיתונאים, הכולל ניטור מגמות, ליווי פרטני, וקידום מדיניות.

רכז.ת מערכת אלימות נגד עיתונאים": אחריות על עדכון וטיוב הדאטה בייס, שיחות מעקב עם עיתונאים, זיהוי מגמות והכנת נתונים לפגישות עם גורמי מדיניות, סיוע  במשימות הארגון. 

הפעילות בימי ראשון ושלישי בן השעות 9:00-14:00

 

למי זה מתאים: 

הפרויקט מתאים לסטודנטים.יות בעלי.ות מוטיבציה גבוהה לשינוי חברתי, יכולות התבטאות גבוהות בכתב, עם רמת סבלנות, עניין וסקרנות גבוהות ובעלי ידע במדיה חברתית 

ציינו בטופס ההרשמה באיזה ארגון ותפקיד אתם מעוניינים.

 

סדנאות היכרות והתאמה יתקיימו ב-7/1  משעה -18:00-20:00 בקמפוס (הזמנות יישלחו בנפרד לאחר ההרשמה)

סטטוס הרשמה: 
ההרשמה פתוחה
אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>