"אוכל לא זורקים!" - צמצום בזבוז מזון בקמפוס

מפגש בקמפוס | יום חמישי | 22.07.2021 | 11:00 - 13:00

איך ניתן לצמצם בזבוז מזון בקמפוס ומה אפשר לעשות עם השאריות? האם ניתן להתאים את כמויות הבישול במסעדות לצריכת הארוחות בפועל? איך אפשר לרתום את העסקים והלקוחות לשתף פעולה עם תכנון הבישול? איך ניתן להציל את עודפי המזון המבושל בקמפוס בסוף היום? איך ניתן לצמצם שאריות מזון במנה האישית ומה אפשר לעשות איתן? האם וכיצד ניתן לשתף מזון בקמפוס?

 

 

 

בשולחן זה נדון בסוגיה שחומרתה הולכת ומתבהרת בקרב הציבור ומקבלי ההחלטות, אך הדרך לפתרונה עוד ארוכה. 1/3 מהמזון שמיוצר בעולם נזרק לפח ולא מגיע למאכל אדם, בעוד שמעל ל-1/5 מהמשפחות בישראל חיות באי-בטחון תזונתי. גם בקמפוס האוניברסיטה, בו שוהים רבבות אנשים מדי יום, מושלכות כמויות גדולות של מזון שניתן להציל לטובת החברה והסביבה. בדיונכם תבחנו את הדרכים בהן האוניברסיטה וקהילת הלומדים והעובדים בה יכולות להתגייס לצמצום בזבוז המזון במוקדים שונים בקמפוס (קפיטריות, כנסים, ארוחות מהבית ועוד) ומחוצה לו. הציעו הצעות אשר יכולות להביא לתוצאות מקיימות וסביבתיות עבור הקמפוס של כולנו.

 

להרשמה ולשאלון - לחץ כאן

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>